Isona Lääkäriksi

Pänttäämistä ja tehtäviä..

21.07.2007 11.51 -

Nyt on tullut joka päivä luettua edes jonkin verran ja olenkin edistynyt tässä toisen kirjasarjan peruskurssin kirjassa jo viimeiseen lukuun. Nyt alkavat olla perusjutut kemiasta hallussa, vaikka vielä eri sidostyyppien ominaisuuksien kanssa kamppalilenkin. Eli: Ionisidos: helposti liukenevia, huonosti sulavia (korkea sulamispiste), johtavat sähköä vesiliuoksena tai sulatteena. Kovalenttinen sidos: poolinen tai pooliton, vahva atomien välinen sidos, yksinkertainen, kaksois- tai kolmoissidos, muodostuu molekyylejä Molekyylisidos: Dispersiovoimat (hetkelliset, heikot) poolittomille, dipoli-dipolisidokset poolisille (positiivinen napa sitoo viereisen molekyylin negatiivisen navan ja päinvastoin), vetysidos (muodostuu, kun vetyatomi, joka on sitoutunut erittäin elektronegatiiviseen happi-, typpi- tai fluoriatomiin, sitoutuu toisen molekyylin typpi- happi tai fluoriatomiin, jolla on elektronitihentymä; vetysdokset ovat heikompia kuin kovalenttiset sidokset, mutta vahvempia kuin dispersiovoimat & muutt dipoli-dipolisidokset). Kävin Galenoksesta läpi selaillen kemian asiat ja tein niistä muistiinpanot, joista voin kemiaa lukiessani tarkistaa, mitä asioita siellä painotetaan. Yritän nyt hahmottaa, mitä on hyvä hallita perusteellisesti ja mitä voi jättää vähemmälle. Tosin mistäänhän ei voi olla varma, joten pakko on jotenkuten hallita kaikki asiat. Vaikeaa, siis. Onneksi aikaa on vielä. Väsyttää, kun lähes joka ilta on päässyt nukkujaan vasta yhden maissa, koska illat on oikeastaan ainoita ajankohtia, jolloin saa ihan rauhassa lukea. Olisipa vuorokaudessa vähän enemmän tunteja!!!:)

Comment

TAKAISIN PERUSTEISIIN

14.07.2007 10.42 -

Luin siis jo kertaalleen kemian peruskurssin ja siirryin epäorgaaniseen kemiaan. Sittenpä hoksasin, että paremmin on oltava perusasiat hallussa, jotta pystyy eteepäin menemään, joten palasin takaisin peruskurssiin ja hankin velä uuden ops:in mukaisen lukion peruskurssin kirjan (joka muuten on todelaa paljon parempi kuin vuoden 1996 vanhan ops:in kirja!) Nyt olen lukenut vajaa puolet tästä uudesta kirjasta (Mooli). Tosin kun tuolla kirjaston sivuilla surffailin, huomasin, että vain Neon-kirjasarjasta on kirjastossa kaikki osat, joten vielä pohdin sitäkin, että vaihtaisin sarjaa, jotta varmistaisin kaikkien kirjojen saatavuuden ja etten sitten sekaisin lukisi eri koirjasarjoja, kun kuitenkin eri sarjoissa on asiat eri järjestyksissä. Varmasti jäisi jotakin sitten välistä, ja tietenkin juuri ne tärkeimmät asiat! Nyt ihana mieheni (jonka kanssa viime viikolla viimein avioiduttiinkin! :)) on luvannut minulle kustantaa velmennuskurssinkin! En ole haaveissanikaan ikinä ajatellut, että minulla olisi mahdollisuutta kurssia käydä, taloudellinen tilanne kuin on aina ollut sieltä syvältä, mutta olisi se kyllä hieno juttu ja minulle varmasti erittäin hyödyllinen, kun ei tämä lähtötaso päätä huimaa! Tosin voisi joutua penkin alle vajoamaan sielläkin, kun lähes 10 vuotta nuoremmat taitaisivat asiat kuin vettä vaan ja minun tietoni hienosti koostuisivat vaipan materiaalien eri ominaisuuksista ja niiden reaktioista iholla. No, kemiaahan se on sekin. :| Nyt olisi myös kunnon funktiolaskimen osto edessä, lukioaikainen kun on jonnekin ö-mappiin jo hautautunut..

Comment

Epäorgaanista!!

07.07.2007 15.15 -

Aloitin nyt epäorgaanisen kemian ja vaikka vasta aika vähän olen sitä lukenut, se vaikuttaa paljon yksinkertaisemmalta kuin orgaaninen kemia. Nyt vain parina päivänä en ole ehtinyt oikein mitään, täytyy repiä sitä AIKAA jostakin. Eteenpäin mennään, vaikka välillä jälleen usko meinaa loppua kesken!

Comment

Kemian peruskurssi kohta kahlattu!!!

04.07.2007 23.22 -

Nyt olen vihdoin saanut kahlattua kemian peruskurssin läpi kokonaisuudessaan. Tehtäviä vielä on tekemättä liuta, mutta kurssiin kuuluvat asiat on käyty läpi. Lueskelin taas tänään Galemoksen kemia-osuutta ja huomasin, että eipä peruskurssin tieoilla vielä pitkälle pötkitä. Seuraavaksi ryhdyn epäorgaanisen kemian kimppuun! Tuosta ekasta kemian kurssista vielä, että kyllähän sielläkin jo tuli vastaan tehtäviä, joita en ymmärtänyt parhaalla tahdoillanikaan. Kun vain olisi joku, jolta kysellä näitä asioita!!! Epäusko omiin kykyihin on välillä lähes ylitsepääsemättömän suuri, mutta yritys jatkuu ja haave on ja pysyy! Vielä kun saisin sen realistisen aikataulun väsätyksi.

Comment

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu